Motosiklete Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Motosiklet Ehliyeti Nasıl Alınır? Öğrenmek için Tıklayınız.
Öncelikle bir ehliyete sahip olmalısınız tabiki. Aynı zamanda trafiğe çıkmadan veya satın almadan almak istediğiniz modele hali hazırda sahip olan birinden rica edip artçılığını yapmanızı tavsiye ederiz. Bu her zaman size artı puan kazandıracaktır. Egonuzu evde bırakın ve her halükarda düşeceğiniz ve hataya düşeceğiniz bu alete kendinizi daha hazır hale getirmek için bilenlerden yardım alın. Her motor çeşidinin kullanımının aynı olmadığını unutmayın. Sahip olduğunuz motorun bakımlarını geciktirmeyin. Ertelediğiniz işler hayatınıza mal olabilir.
- Motosiklete Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler konusunda en önemli nokta hangi nedenden dolayı aldığınızdır. Bu konuda kendinizi netleyin. Önceliğiniz bu olmalı. Yani günlük ulaşım aracı olarak kullanmak için veya haftasonu off-road yapmak için vs. gibi
- Aldığınız motosikleti dış görünüşüne de dikkat edin. Çünkü insanlar genelde dış görünüşe ne kadar da önem vermem ben dese de dış görünüş de bir bakıma önemlidir. Aynı özelliklerde olup da size daha karizmatik, daha çekici gelen motosikleti tercih etmeyi düşünün. Kask ve Korumaları aklınızda oluşturun.
- Her zaman konforunuza önem verin. Biniş ve kullanışında size kolaylık sağlayacağını hissettiğiniz tarzda bir motosiklet tercihi yapın. Rahat edebileceğiniz ekipmanlarınızda önemlidir.
- Motosikletin, eğer ekonomik durumlar orta vites ve altında seyrediyorsa genel olarak ülke şartlarında hepimizin yaşadığı sıkıntılardan birisi olan yakıt tüketimi konusunda size uygun olanını tercih etmeye çalışın. Ekonomik olması açısında eğer ikinci el ise lastikler gerçekten önemlidir.
- Bütçeniz göre temelinizi oturtursanız ileri seviyelerde bakımlar ve oluşabilecek arızalarla ile de daha kolay başa çıkabilirsiniz.
- Aldığınız motosikletin özellikle şehir içi mi? Arazi mi? Uzun yol mu? Kısa mesafe mi? Hangi amaçla hizmet edeceğini belirleyip scooter, enduro, racing gibi modeller içerisinden seçiminizi belirleyin. Sonra şehir içi türü bir motor ile racing yapmaya çalışıp da kendinizle dalga geçirtmeyin.
- Kask tarzınız sizi en çok gösteren metanız olacaktır, seçiminize önem verin.
Motosikletinizi aldığınızda ihtiyacınız olacak bir sayfa : Yakıt Tüketimi Tasarrufu için İpuçları Tıklayınız.
- Alacağınız motorun dış görünümü sizin kendi tarzınızı da yansıtmalıdır.
- Sahip olmak istediğiniz motor hakkında mutlaka pazar araştırması yapıp fiyatlarını karşılaştırın.
- Motosikleti binmek için alanlar, özellikle fiyat araştırması yapmasına gerek yok. Fakat alıp satmak için binenler piyasa araştırması yaparak tutulan modelleri tercih etmesini öneririm.
- Kendi almak istediğiniz, hayal ettiğiniz, tercih ettiğiniz motor ne ise onu alınız. Çünkü çevrenizdekilerin fikriyle bir işe kalkışmaktansa her zaman kendi içinize sineni almak her şeyden önemlidir.
- Alırken eğer 2. el bir motorsa mutlaka ustaya veya teknik anlamda bir bilene göstererek almanızda fayda var, usta yoksa ve gösteremiyorsanız bir kaç önemli noktaya dikkat edin. Yağ damlatıyor mu, ilk marş’ta alıyor mu, giderken garip sesler geliyor mu, elektrik aksamında yanmayan işlemeyen far, ışık var mı diye gözden geçirin.
- Tramer kaydını mutlaka araştırın, kazalı motorsa sonradan satmak için zorlanırsınız. Motora binmeden önce kask, koruma ve kendinizi güvende hissedebileceğiniz tüm aksesuarları mutlaka alın.
- Motorlar belli sıcaklıkta çalışmak üzere tasarlanmışlardır. İdeal çalışma sıcaklığına erişmeden zorlanan motorlar uzun vadede kesinlikle zarar görecektir.
Motosiklete Başlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler genel olarak bu şekildedir.
https://www.motorsikletgaraji.com/motosiklete-emniyet-seridi-serbest-mi-2019/
Motosiklet hakkında daha detaylı bilgi edinmek için buraya tıklayınız.